Lindegaardsskolen – Ny indskoling

Opgave

Dette projekt samarbejder sammen med Lyngby-Taarbæk kommune og DTU. Det omhandler en ny indskoling (0-3 klasse) til folkeskolen Lindegårdsskolen.

Hver gruppe skulle komme op med et projektforslag, som ville blive udstillet på rådhuset i Lyngby, hvor kommunen her kunne bruge projekterne som inspiration.

Hele projektet blev bygget op omkring kommunen og skolens krav, og hele energiområdet skulle nytænkes til hvordan klimaet i landet er nu.

Alle kravene og hele opgaveformuleringen kan hentes her under.

 

Besvarelse

Vi arbejdede meget med energiberegningen i hvert rum og hvordan solenergi og sollys kunne benyttes bedst i bygningen. Hvert vindue i bygningen er placeret og har fået størrelse efter de energiberegninger vi kom frem til.

Bygningen er godkendt til at bestå 2015- og 2020-kravene for bygninger.

Hele bygningen er meget fleksibel, så lokalerne både kan benyttes af skolen i dagtimerne, men også af offentligheden efter skoletid.

Da vi som nævnt bygger til børn fra 0-3 klasse, skulle bygningen have en stor relation til børn, og det som vi alle først kom i tanke om da vi snakkede børn og barndom er en ”Put-i-kasse” så vores greb blev udarbejdet ud fra det.

Her kan hele projektforslaget hentes, og filmen af bygningen kan ses.