© 2014 . All rights reserved.

TRÆVÆRK11969 får indkøb for 25.000 kr.

Studieprojektet TRÆVÆRK11969, udarbejdet i samarbejde med ingeniør- og arkitektfirmaet AI, blev i arkitektkonkurrencen Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig indkøbt for 25.000 kr. 60 forslag blev indsendt til konkurrencen, hvoraf seks gik videre til etape 2, og syv blev indkøbt.

Offentliggørelsen ligger på arkitektkonkurrencens hjemmeside, www.fbab.dk

Info om projektet:

Med afsæt i DGNB’s tjekliste skabes en bevæget randbebyggelse af koblede, kvadratiske bygningskroppe i varierende antal etager.

I midten af bebyggelsen formes en fælles grønning og rundt om bebyggelsen et bakket, grønt ’dige’ med parkering under.

Fælleden nord for randbebyggelsen beplantes til en rekreativ skovhave.

Bebyggelsens kvadratiske huse er koblet sammen i ‘klynger’ af tre omkring en fælles altangang eller ankomstterrasse, der kan fungere som social kontaktzone for de enkelte lejligheder.

Lejlighederne kan fleksibelt kombineres og flettes inden for de tre bygningskroppes samlede ramme.

Facaderne består af et skoddesystem, der regulerer indkigget og lysindfaldet til lejlighederne, som er uden altaner, men har adgang til fælles tagterrasser.

Dommerkomiteens kommentar:

Dommerkomiteen har ønsket at fremhæve forslaget for dets velfungerende, enkle og varierede bebyggelses- og boligkoncept baseret på bæredygtighedens tre hovedparametre.

Men også forslagets arkitektoniske udtryk, som konsekvens af bæredygtige overvejelser, finder dommerkomiteen gennemtænkt og original.

Projektet:

Projektet er udarbejdet af Casper Haugaard, Mathias Ruø Rasmussen og Søren Rosendahl Svare, med vejledning af AI.

Præsentionshæftet kan ses og downloades HER