© 2010 . All rights reserved.

Jollestativer i NSK

Forord

I Næstved Jolle- og Ungdomsafdeling er der ca. 38 optimistjoller, som både ejes af klubben og af privatpersoner. Disse joller ligger over hele klubbens grund, på flere stativer der kan bærer 3 joller hver. Mange af disse joller bruges ikke, da klubben dags dato ikke har sejlere nok. Så der er RIGTIG MANGE joller der kun ligger på disse stativer og bliver mere og mere ødelagt af sol, vind og vejr. Jollerne ligger ude i alt slags vejr, hele året rundt, og det kan ses på de fleste. Disse stativer fylder rigtig meget af det store græsareal, som benyttes til fx trimning og tilpasning af sejl, vask af joller, forsamlinger, surf forberedelse og leg. Så det er et areal klubben benytter rigtigt meget. Da dette er et græsareal skal græsset også slås ind i mellem, så derfor skal alle stativerne flyttes og det kan ikke gøres af en person. Så de nuværende stativer er lidt problematiske.

Formål

Med de nye jollestativer bliver flere joller samlet på et sted. Det giver større græsareal så det bliver nemmere at benytte arealet til de forskellige ting. Jollerne kommer under tag der beskytter dem imod sol regn og sne. Stativerne vil signalere til andre jolleklubber der kommer på besøg, at man er en klub der har styr på tingene. Stativerne vil blive fastmonteret i jorden, så de ikke vælter. Stativerne bliver placeret over et lag fliser der bliver lagt, så græsset ikke skal slås. Selve Stativets design er taget for Næstved Jolle- og Ungdomsklub så man kan se at det hører sammen.

Stativerne har en masse smarte detaljer, der er med til at gøre stativerne meget brugervenlige. Disse detaljer forklares herunder.

Materialer

Stativet er tegnet efter materialer med tømmermål, så materialerne vil blive leveret i de mål man skal bruge. På den måde skal man ikke måle og save til, så man sparer arbejdstid, undgår forkerte opmålinger og rest materialer. Alle materialerne er trykimprægneret, så stativerne holder længere og ikke bliver ødelagt af sol, vind og vejr. En idé kunne være at male stativerne i den klassiske røde farve som jolleklubbens hus har.

Sideregler

Der bliver monteret sideregler, der afstiver stativet. Disse bliver sat i en højde, så de kan bruges til at rette jollen ind, når den bliver skubbet ind på sin hylde. Hver jolle har en sideregel som kan benyttes.

Glidebrædder

For hver jolle er der monteret 2 stk. glidebrædder som bliver beklædt med beskyttelses tæpper. Når jollen skal ind på sin hylde, skal man bare ligge næsen af jollen på disse brædder, og derefter skubbe hele vejen ind på plads. Brædderne bliver så lange at de kommer ud af den bageste regel, så hvis man vælger at montere udvendig beklædning på stativet, er det stadig muligt. Bræddernes længde vil gå helt ud til den udvendige beklædning, så jollen ikke falder ned og sidder fast, imellem brædderne og den udvendige beklædning.

Stolpebærer

Alle stolperne bliver skruet fast i hver sin stolpebærer, som bliver støbt ned i stolpebeton, som ligger under jorden. Det sikre at stativet bliver stabilt og at træstolperne bliver hævet over jorden, så de ikke rådner.

Færdigt projekt

Idag stå der 2 færdige jollestativer på NSK, som til sammen danner husly for 24 af klubbens joller. Jeg har selv bygget dem, med hjem fra venner inde for tømmerfaget.