En Kunstig Naturformation

Opgave

I dette projekt arbejdede vi med området Syd for Bispebjerg Station. Der havde ingeniører og arkitekter udarbejdet et projektforslag til området der på daværende tidspunkt kun var en stor græsplæne. Projektet omhandlede en stor park der dækkede hele DSB-arealet.

Vores opgave var at designe og konstruere en bro, der passede til parken, og skulle forbinde parken med området Nord/Vest for parken, altså hen over S-tog linjen.

I dag er projektet færdigbygget og herunder kan det projektforslag hentes, som vi arbejdede ud fra.

 

 

link: http://www.dac.dk/

Besvarelse

Med en kunstig naturformation vil vi bygge en bro mellem to områder. Vi vil blande det urbane med det bløde og skabe en forbindelse på tværs af områder og sociale skel.

Det rå karakterudtryk som området bidrager med, har vi ladet os inspirere af ved formgivningen af broen.

Ved at vende naturformationen på hovedet og lægge den strategisk på området, skaber vi en skulptur som rummer opholdsrum under broen og på broen, der er til gavn for de mennesker som bruger området, hvad enten du gør ophold i området eller blot er på gennemgang.

Beskrivelse af Greb

  1.  En forbindelse skal etableres.
  2. Det grønne tages af naturformationen. Formationen vendes om. Det placeres derefter strategisk på grunden.
  3. En ny forbindelse er etableret.

 

Vi valgte at sno broen hen over parken så den fyldte mindst muligt. På den måde kunne vi også skaber oplevelser både for gående og cyklister. Her på billedet kan det ses hvordan broen er placeret på området.

 

Herunder kan det færdige opstalt af broen fra siden.